Home Carti Ce-am gasit al meu sa fie – Stephen King

Ce-am gasit al meu sa fie – Stephen King

5 minute de citit
0
0
340
horoscop 5 ani

Povestea insasi e bine rezumata de titlul cartii si chiar credeam ca asta subliniaza tilul. Pana cand, spre finalul cartii, aflu ca Ce-am gasit al meu sa fie e o agentie de detectivi.

Ce-am gasit al meu sa fie - Stephen King
Ce-am gasit al meu sa fie – Stephen King

Ce-am gasit al meu sa fie, roman ecranizat al lui Stephen King

Am gasit pdf-ul pe internet si, chiar daca imi place sa rasfoiesc cartile si sa imi protejez si ochii, am descarcat romanul si l-am citit in mare parte pe telefon. E o varianta de compromis daca nu poti sa dormi si nu vrei sa deranjezi pe nimeni in miezul noptii sau cand ai chef de citit in aer liber.

Ca o paranteza, poate nu ati observat, insa e considerat ciudat sa citesti o carte pe o banca, dar e perfect la moda si logic sa stai pe telefon non-stop, in orice context, chiar si singur, pe o banca din parc. E doar o constatare, nu ca m-as simti in vreun fel stingherita sa savurez o carte in public. Mi se rupe.

Dar un telefon mereu la indemana inseamna si o carte sau mai multe mereu la indemana. Daca o carte isi gaseste loc mai greu, telefonul e indispensabil si poate fi suportul unei lecturi bune.

Romanul Ce-am gasit al meu sa fie nu e scris de un autor cu un mare dar al cuvintelor, cat mai degraba de un scenarist care stie sa puna in scena o poveste si sa potenteze momentele principale. Asa ca nu m-au surprins cuvintele, nu pot spune ca m-au impresionat nici povesti in sine, dar mi-a atras atentia abilitatea autorului de a le prezenta.

Dar autorii buni sunt de mai multe tipuri. In pricipiu, sunt cei care te surprind prin vivacitatea povestii sau a personajelor, dar in aceeasi masura sunt si cei care surprind prin modul in care te surprind prin punerea in scena a unei povesti fade.

Nu ca romanul ar fi fad, insa am apreciat mai mult talentul regizoral al autorului. Povestea s-a desfasurat in mintea mea mai mult in imagini si scene decat in cuvinte si emotii. Si sa provoci asta inseamna sa ai anumite abilitati regizorale, zic eu.

Povestea…

Povestea se desfasoara pe mai multe planuri, iar prezentul si trecutul se intalnesc violent si il afecteaza atat pe Pete Saubers, un elev pasionat de literatura, cat si pe intreaga sa familie si comunitatea din care face parte.

La scurt timp dupa ce Pete gaseste notitele unui nou roman avandu-l ca personaj pe Jimmy Gold, viata lui ia o alta turnura si nu va mai putea spune „Mi se rupe” cu aceeasi detasare. Indragostit de literatura si admirator al autorului care a dat nastere personajului Jimmy Gold, tanarul Pete va fi neovoit sa faca tot posibilul pentru a-si salva familia de ucigasul scriitorului.

O experienta pe care poate nu si-ar fi dorit sa o traiasca, un cufar cu scrieri pe care probabil ca nu si-ar fi dorit sa le gaseasca niciodata.

Tiltu roman: Ce-am gasit al meu sa fie

Autor: Stephen King

Vezi de carti imi mai plac – aici.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Mia
Load More In Carti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cand nu te saturi de cadouri

Mi-am facut (si am facut) multe cadouri in decembrie, asa ca am zis sa va inspir si pe voi…