Home Carti Un barbat pe nume Ove

Un barbat pe nume Ove

4 minute de citit
0
0
420
horoscop 5 ani

Primele pagini nu m-au atras deloc si ma gandeam daca nu cumva e cazul sa renunt si sa citesc o carte mai ofertanta, mai plina de culoare. Pentru ca, in general, incerc sa duc la sfarsit fiecare lectura, am facut la fel si de data asta. Le-am dat o a doua sansa personajelor, autorului… cartii.

Si cartile, ca si oamenii, merita o a doua sansa, tocmai de aceea incerc sa termin orice carte inceputa. Pana la urma, nu stii cand te poate surprinde placut. Si asta s-a intamplat cu „Un barbat pe nume Ove”. Poate i-am dat mai multe sanse, nu doar una. Alte carti care isi asteptau linistite randul ma atrageau mai mult si abia asteptam sa le citesc. Dar parca nu pot trece la urmatoare carte pana nu o citesc pe cea inceputa.

Asa ca i-am dat o sansa… si inca una… si inca una, pana cand mi-am dat seama ca nu mai vreau sa o las din mana. Devenise atat de vie, personajele erau atat de bine conturate si actiunea atat de surprizatoare, incat am ramas prinsa in poveste pana la cea din urma pagina.

Pe parcursul celor 440 de pagini, autorul te poarta prin stari diferite si intense. Se joaca abil cu mintea ta si tu pur si simplu nu te poti opune, simti totul cu cea mai mare intensitate.

Cuvintele si intamplarile, asa cum sunt ele prezentate, dau dovada de o forta atat de mare, incat te vor misca, indiferent cat de puternic esti. Pregateste-te sa razi si sa plangi, sa iti pui intrebari si sa fii surprins chiar si atunci cand crezi ca romanul nu iti mai poate rezerva nicio alta surpriza.

Poate fi greu de crezut ca o carte la care te gandesti sa renunti dupa primele pagini poate deveni atat de interesanta incat sa nu o mai poti lasa din mana. Asa ca, daca porniti la drum, dati-i cate sanse e nevoie. Chiar merita.

Daca vrei sa citesti o carte care sa te surprinda aproape la fiecare pagina de nenumarate ori, sa ai parte de o explozie de sentimente, iti recomand acest roman pe care nu l-am gustat de la inceput. Pe parcurs mi-am dat seama, insa, ca a devenit una dintre preferatele mele.

Daca o citesti, spune-mi daca ti-a placut si daca ne recomanzi lecturi asemanatoare. Lectura placuta!

Titlu: Un barbat pe nume Ove

Autor: Fredrik Backman

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Mia
Load More In Carti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Citeste si...

Eu cred ca pisicile fac lumea mai buna

Da, stiu, suna cam pompos. Dar asta cred ca eu dupa doua luni de convietuire cu Motanila, …