Home Carti Craciunul lui Poirot – Agatha Christie

Craciunul lui Poirot – Agatha Christie

4 minute de citit
0
0
973
horoscop 5 ani

De Craciun m-am gandit sa citesc o carte care are legatura cu perioada si cu sarbatoarea. Dar o carte care sa se incadreze in genul celor pe care le citesc. Si cum, de o vreme, urmaresc doar seriale cu crime si citesc mai multe romane politiste, alegerea fireasca a fost o carte a scriitoarei Agatha Christie, Craciunul lui Poirot.

Craciunul lui Poirot – Agatha Christie

Craciunul lui Poirot – Agatha Christie

Multimilionarul Simeon Lee, aflat la o varsta inaintata, invalid, dar inca pus pe glume, isi invita intreaga familie sa petreaca impreuna Craciunul. La invitatia lui Lee raspund toti: fii pe care nu i-a mai vazut de ani sau chiar zeci de ani, nepoti, dar chiar si cativa straini.

Oameni care de dragul sarbatorilor sau al unor interese proprii isi ascund adevaratele sentimente, insa care se vor desconspira curand.

„Iar familiile, care au fost despartite pe durata anului, se aduna din nou laolalta. Acum, in aceste conditii, draga prietene, trebuie sa admiti ca se acumuleaza multa tensiune„, spune Poirot. Si, pana la urma, de atat e nevoie pentru ca sarbatoarea de Craciun sa se transforme intr-o crima sangeroasa „si brutala, in plus”. Mai ales daca cel ucis, chiar fiind una dintre cele mai importante personalitati ale tinutului, are un anume caracter. „Nu cred ca era cineva sa-l inghita”, ii spune colonelul Johnson celebrului detectiv belgian.

Romanul „Craciunul lui Poirot” e scris la indemnul unui cititor al autoarei, care i-a reprosat Agathei Christie ca au devenit prea rafinate si anose crimele din cartile scrise de ea. Asa ca a pregatit o crima cu mult sange, o crima clasica, insa extrem de sangeroasa. „Nu e nimic complicat. I s-a taiat beregata ca unui porc. A murit in mai putin de un minut.”, asa cum va confirma si medicul chemat la fata locului.

Mai multe carti care imi plac, gasesti aici.

E un roman care nu ofera prea multe detalii care sa te duca cu gandul la criminal. Lucrurile nu sunt ceea ce par a fi, asa ca cel pe care il vei crede ca fiind ucigasul s-ar putea dovedi cu totul inocent. Insa povestea e una usoara, in stilul romanelor autoarei britanice, Agatha Christie. In plus, Hercule Poirot e la fel de simpatic, cu la fel de multa imaginatie.

Daca iti plac romanele autoarei si nu ai citit inca aceasta carte, nu rata „Craciunul lui Poirot„.

Titlu:  Craciunul lui Poirot

Autor: Agatha Christie

Mai multe carti care imi plac, gasesti aici.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Mia
Load More In Carti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Citeste si...

Eu cred ca pisicile fac lumea mai buna

Da, stiu, suna cam pompos. Dar asta cred ca eu dupa doua luni de convietuire cu Motanila, …