Home Alte experiente colorate Cum sa alegi culoarea potrivita pentru podea

Cum sa alegi culoarea potrivita pentru podea

7 minute de citit
0
0
218
horoscop 5 ani

Podeaua este un element vital de design pentru orice locuinta, asa ca ar trebui sa alegi o culoare si un stil care sa completeze armonios tipul de ferestre lemn stratificat pe care le ai, peretii si mobilierul existent. Finisajul podelei da totul intregii case, iar pardoseala pe care o vei alege va avea un impact considerabil asupra aspectului general al casei tale.

Vrei sa creezi senzatia de deschidere si de spatiu sau iti doresti o locuinta confortabila si calduroasa? Pardoseala din camera de zi vrei sa fie identica cu cea de pe hol, bucatarie si dormitoare sau vrei culori si finisaje diferite pentru fiecare incapere?

Prin urmare, este important sa stii ce vrei sa obtii si cum sa alegi culoarea si finisajele adecvate pentru podea, iar alegerea pardoselii este o decizie importanta pe care nu trebuie sa o iei in graba. Citeste in continuare si afla care sunt detaliile de care este bine sa tii cont pentru a gasi culoarea si finisajul perfecte pentru casa ta.

Dimensiunea camerei

Sigur stii ca peretii deschisi la culoare, tavanele inalte si ferestrele mari sunt detalii care fac ca o camera sa para mai mare decat este in realitate. Retine ca acelasi efect il au si podelele deschise la culoare. Prin urmare, daca vrei ca o camera sa para mai spatioasa, alege o pardoseala deschisa la culoare. De asemenea, pentru un aer mai intim si mai confortabil, alege parchetul laminat in culori calde, cum ar fi stejarul deschis sau mesteacanul.

Armonizare sau contrast cu podelele existente

Cand vine vorba despre pardoseala, nu exista o regula stricta in ceea ce priveste culoarea si finisajele. Tine numai de preferintele personale daca vei alege ca podeaua dintr-o camera sa se armonizeze sau sa contrasteze cu cele din celelalte camere. In vreme ce o pardoseala identica in toate camerele creeaza senzatia de spatiu si cursivitate, amestecarea acestora poate functiona ideal pentru a delimita zonele functionale intr-o casa open space.

Daca vrei sa economisesti bani, folosirea aceleiasi pardoseli in intreaga casa este cea mai buna idee. Vei gasi pe piata diverse tipuri de parchet si pardoseala laminata de calitate superioara, in culori si finisaje atragatoare, asa ca posibilitatile sunt nelimitate.

Stabileste ce atmosfera doresti sa creezi in camera

Podeaua va afecta atmosfera dintr-o camera. Podelele inchise la culoare creeaza senzatia de capriciu si lux, in vreme ce podelele albe sau in culori deschise creeaza senzatia de casa de vacanta pe malul marii. Stilul si locatia casei ar trebui sa influenteze decizia, dar ramai deschis pentru a experimenta diverse stiluri de podele. 

De exemplu, desi par extrem de dramatice, podelele negre pot face o declaratie moderna atat in locuintele de pe malul marii, cat si in cele de la munte. Exact asa cum ai proceda cu alegerea culorii pentru pereti, ia acasa mostre de podea in diverse culori si vezi care iti place cel mai mult.

Tine cont de mobilier

Cand alegi podeaua ar trebui sa tii cont de culoarea mobilei, dar si a peretilor. Ai in camera un perete de accent? Vei expune opere de arta moderne? Vei pune covoare peste podea? Toate acestea sunt aspecte importante in alegerea unei pardoseli.

Pentru camerele cu piese de arta sau detalii de decor spectaculoase este important ca podeaua sa nu concureze cu acestea, ci sa le puna in valoare. De asemenea, prea multe finisaje diferite sau culori care nu se armonizeaza vor crea o senzatie de dezordine.

Tine cont de gradul de luminozitate al camerei

Exact ca si vopseaua de pe pereti, podeaua isi va schimba culoarea sub lumina naturala. De aceea, este important sa vezi cum arata mostrele de podea in diverse momente ale zilei. 

Totodata, daca ai o locuinta care nu beneficiaza de prea multa lumina naturala, alege o culoare deschisa pentru podea pentru ca va lumina casa. Pe de alta parte, daca ai o casa scaldata de lumina naturala, poti incerca o podea neagra sau maro inchis care va crea o senzatie de dramatism extrem de placuta.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Ana Maria Tufescu
Load More In Alte experiente colorate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Citeste si...

Te pregatesti de o calatorie? Afla ce nu poate lipsi din bagajul tau!

Totul este stabilit, stii unde vei merge, biletele de avion si cazarea sunt rezervate, ai …